Alegerea Editorului

10 Importante controale de sănătate pentru persoanele cu hipotiroidism

Thinkstock

Nu ratați această

12 rețete sănătoase pentru hipotiroidism

Urmăriți: "Nu lăsați hipotiroidia să mă oprească"

Înscrieți-vă pentru mai multe buletine informative gratuite pentru sănătate de zi cu zi

Tiroida dvs. poate avea un efect asupra multor sisteme ale corpului, de la nivelurile de colesterol până la cât de bine dormi. Ce înseamnă acest lucru pentru persoanele care trăiesc cu hipotiroidism? Este important să păstrați filele regulate pe mai mult decât nivelurile hormonului tiroidian - de fapt, medicul dumneavoastră ar trebui să verifice un număr de indicatori cheie de sănătate.

Potențialele complicații ale hipotiroidismului netratat includ probleme cardiace, infertilitate, goiters și apnee în somn . Testele exacte recomandate de medic depind de circumstanțele dvs. unice și simptomele. De exemplu, testele care evaluează starea de sănătate a reproducerii nu ar fi adecvate pentru o femeie în vârstă fertilă. Pe de altă parte, dacă sunteți o femeie cu antecedente de hipotiroidism și sunteți gravidă sau doriți să rămâneți însărcinată, trebuie să discutați cu medicul endocrinolog sau ob / gyn despre cel mai bun mod de a monitoriza funcția tiroidiană pentru a asigura o sarcină sănătoasă, Robert C. Smallridge, MD, medic endocrinolog, profesor de medicină la Clinica Mayo din Jacksonville, Florida, și președinte ales al Asociației Americane de Tiroidă.

Majoritatea schimbărilor de sănătate legate de hipotiroidism se îmbunătățesc odată cu tratamentul odată ce nivelul hormonilor tiroidieni reveniți la normal. În cazul în care medicul dumneavoastră suspectează că rezultatele anormale din alte teste sunt datorate unor niveluri scăzute de hormoni tiroidieni, el sau ea va încerca probabil din nou o dată ce TSH (hormonul tiroidian de stimulare) a rămas la un nivel normal timp de câteva săptămâni. Pentru mulți oameni, această a doua rundă de testare va avea loc între 8 și 12 săptămâni după începerea tratamentului cu hipotiroidism.

După stabilizarea hormonilor tiroidieni, dacă rezultatele testelor sunt încă anormale, medicul dumneavoastră ar putea începe să caute alte cauze și poate recomanda

Teste de monitorizare pe care le puteți avea dacă aveți hipotiroidism

Pentru a ține deasupra altor aspecte ale sănătății dumneavoastră, luați în considerare discuția cu medicul dumneavoastră despre aceste 10 teste, dintre care majoritatea utilizează probe de sânge sau urină:

1. Panoul lipidic

Acest test se referă la lipidele sau grăsimile din sângele dumneavoastră. Persoanele cu hipotiroidism pot avea niveluri crescute ale colesterolului total și LDL. Colesterolul total, care include colesterolul HDL bun, trebuie să fie sub 200 miligrame pe decilitru (mg / dl) și LDL colesterol sub 130 mg / dl. Dacă colesterolul este ridicat atunci când începeți tratamentul tiroidian, medicul dumneavoastră poate efectua teste din nou după stabilizarea nivelurilor de hormon tiroidian. O multime de pacienti cu colesterol ridicat pot avea colesterolul lor redus doar prin tratarea lor tiroidiene, spune David Borenstein, MD, un medic de medicina integrativa in practica privata la Manhattan Integrative Medicine din New York City. Cu o boală hipotiroidică mai severă, sunteți în pericol pentru anemie ușoară și probleme de sângerare și acest lucru poate avea un efect asupra factorilor de coagulare și a trombocitelor ", spune Dr. Smallridge. Un CBC examinează cinci componente ale sângelui cu următoarele valori normale: Număr de celule roșii: 3,9-5,69 milioane pe mililitru cubic

Hemoglobină: 12,6-16,1 grame / dl Hematocrit: 38-47,7%

  • Numărul de celule sanguine: 3,3-8,7 mii pe mililitru cub.
  • Număr trombocite: 147-347 mii pe mililitru cub.
  • 3. Testul pentru enzimele hepatice
  • Testele funcției hepatice verifică starea de sănătate a acestui organ. Nu numai că ficatul joacă un rol în procesul chimic care dezvoltă hormoni tiroidieni, dar hipotiroidismul netratat poate cauza probleme în timpul funcției hepatice. În plus, uneori persoanele cu hipotiroidism au, de asemenea, probleme hepatice care necesită atenție. Rezultatele unui test pe panouri de ficat nu pot diagnostica o afecțiune, dar modelul rezultatelor împreună cu simptomele vă va ajuta medicul să decidă asupra oricăror pași următori. Acest test de sânge se poate referi la alanin aminotransferază (ALT), fosfatază alcalină (ALP), bilirubină, albumină, proteină totală, gamma-glutamil transferază (GGT), lactat dehidrogenază și timpul de protrombină.4. Testul de prolactină
  • Acest hormon stimulează lactația sau laptele matern - iar persoanele cu hipotiroidie au adesea niveluri crescute de prolactină. Nivelurile normale pentru femeile care nu sunt însărcinate sunt între 0 și 20 nanograme pe mililitru (ng / ml), iar pentru bărbați între 0 și 15 ng / ml. Deoarece galactoria (care produce lapte matern spontan) se îmbunătățește cu tratamentul tiroidian, medicul dumneavoastră poate să nu testeze acest lucru dacă problema persistă.

5. Testul pentru vitamina B12 Medicul dumneavoastră vă poate testa nivelul vitaminelor B12 și B, deoarece acestea joacă un rol în gestionarea hormonilor tiroidieni, spune dr. Borenstein. Deficiența B12 poate fi, de asemenea, legată de anemie. Intervalele de referință pot varia foarte mult. Discutați cu medicul despre rezultatele obținute în laborator.

6. Controlul vitaminei D Cercetările timpurii au arătat o corelație între hipotiroidismul și deficitul de vitamină D. Cele două condiții ar putea fi condiții separate care se produc în același timp sau care contribuie unul la altul - cercetătorii nu înțeleg încă relația. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră ar putea dori să verifice și nivelul vitaminei D, de asemenea. Un nivel de 25-hidroxivitamină D de 20 nanograme pe decilitru sau mai mare este necesar pentru sănătatea scheletului. Unii medici recomandă un nivel de 20-40 nanograme pe decilitru, în timp ce alții recomandă 30-50.

7. Test de sodiu Sodiul (sarea) este esențial pentru gestionarea organismului de apă sau fluide. Rezultatele normale ale testelor de sânge pe bază de sodiu sunt între 135 și 145 miliechivalenți pe litru (meq / L), dar concentrațiile de sodiu pot fi mai scăzute decât cele normale cu hipotiroidism

8. Verificarea magneziului Persoanele care suferă de hipotiroidism și anumite alte deficiențe ar putea avea, de asemenea, prea puțin magneziu, un mineral esențial. Rezultatele testelor normale de sânge sunt de 1,8 până la 3,0 mg / dl.

9. Testul proteinei C-reactive (CRP). Acest test măsoară inflamația în organism. Majoritatea persoanelor care nu se luptă cu o infecție sau care trăiesc cu o afecțiune inflamatorie au niveluri scăzute de CRP. Nivelurile crescute sugerează o creștere a inflamației în organism. Un specialist în medicina integrată ar putea dori să abordeze inflamația globală cu modificări ale regimului alimentar și ale stilului de viață, pe lângă tratamentul tiroidian.

10. Testarea tulburărilor de somn. În plus față de testele de laborator, este posibil să aveți nevoie și de testarea somnului. Apneea de somn și somnul dezordonat pot rezulta din hipotiroidism, spune Claudia Cooke, MD, specialist în medicina integrată în practica privată din New York City. Acest lucru se datorează faptului că hipotiroidismul poate afecta mobilitatea limbii, cauzând blocarea respirației pe timp de noapte. Un studiu de somn vă poate ajuta să aflați dacă aceasta este o problemă prin monitorizarea somnului într-un laborator de somn sau la domiciliu folosind echipamente portabile. Acest test ar putea fi justificat dacă ați trata tratamentul tiroidian, iar nivelurile TSH sunt acceptabile și stabile, totuși vă treziți obosiți, vă simțiți obosiți în timpul zilei și partenerul dvs. de pat vă spune că snopați considerabil.

arrow